SALVACAT

 

Durant la temporada 2018-2019 va sorgir molta informació amb relació a l’oferta i demanda de socorristes aquàtics a Catalunya.

Algunes empresses del sector privat va estimar la necessitat de tenir 12.000 socorristes, mentre que l’Administració Pública va estimar la demanda al voltant dels 6.000 socorristes.

Segons l’Administració Pública hi havia uns 6.250 socorristes al ROPEC (Registre Oficial de Professionals de l’Esport a Catalunya) i estava previst acabar la temporada amb uns 8.500 registrats.

Per poder donar el nostre punt de vista als nostres professionals, la FCSS (Federació Catalana de Salvament i Socorrisme) va decidir posar en marxa el projecte SALVACAT (a continuació us deixem un petit resum d’algunes de les dades obtingudes).

La primera part de l’estudi s’ha fet a les platges de Catalunya i durant la temporada 2019-2020 volem fer-ho extensible a les piscines, però en aquesta primera fase s’intueix que el problema del sector del salvament i socorrisme no resideix en la quantitat de socorristes que hi ha i que s’estan formant a Catalunya (1.000 socorristes per temporada, aproximadament). La FCSS creu que les actuacions a realitzar per consolidar el sector i reduir les complicacions a l’hora de contractar socorristes són:

  • Actualització del marc legislatiu que regula la necessitat de socorristes
  • Conveni col·lectiu pels socorristes aquàtics (instal·lacions aquàtiques i espais aquàtics naturals)